Pozo Negro

Afgelegen, zeelui, vulkanisch...

Aan de oostkust van Fuerteventura, tussen Las Salinas en Gran Tarajal, vindt u het strand van Pozo Negro, atypisch voor Fuerteventura vanwege het donkere zand en de kiezelstenen, en uniek omdat het uitmondt in een brede en uitgestrekte vallei, een van de belangrijkste hydrografische kenmerken van het district Antigua. Deze vallei wordt gekenmerkt door een spectaculaire malpaís, een lavastroom die duizenden jaren geleden is ontstaan uit de verder landinwaarts gelegen kraters van Liria en La Laguna. Het strand van Pozo Negro is rustig, het wordt gewaardeerd om de solitaire en maritieme sfeer -er komen nauwelijks toeristen- en er zijn twee restaurants direct aan zee en het is in het algemeen uitstekend geschikt om te baden. Het beschikt tevens over een gemeentelijke camping met ruimte voor blokhutten en caravans en een herberg met een capaciteit tot 60 personen.

Een enclave met een rijke geschiedenis

De eerste historische verwijzingen naar Pozo Negro dateren uit de tijd van de conquista, bijna 600 jaar geleden. Het is een natuurlijke haven die beschut is tegen de invloeden van de zee en werd gebruikt als werf voor mensen en goederen. De haven ligt in een gebied dat al voor de komst van de conquistadores werd bewoond. Vanaf de FV-420 neemt u de afslag naar het dorpje La Atalayita, de belangrijkste inheemse nederzetting op het eiland - met 115 bouwwerken - dat nu deel uitmaakt van het netwerk van instellingen en musea op het eiland. De etnografische rijkdom van dit gebied blijkt ook uit de aanwezigheid van gambuesas (inheemse veekraal voor vee en beweiding), waterbekkens en waterputten.

Archeological sites
Restoration
Shop/shopping
Localidad
Valle de Pozo Negro

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
  • Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
  • Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
  • Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
  • Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
  • Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
4
10
262
10045